Adresse
Bødkerporten 41, st.
2650 Hvidovre
Telefon
51 95 33 33
E-mail
alkologen@gmail.com
Rutevejledning

Åbningstider

Mandag 08:00-21:00
Tirsdag 08:00-21:00
Onsdag 08:00-21:00
Torsdag 08:00-21:00
Fredag 08:00-21:00
Lørdag 08:00-21:00

Myte:
Hvis man kan passe sit arbejde, har man ikke noget alkoholproblem.

Fakta:
Når man er træt, ukoncentreret og glemsom på grund af et for stort alkoholforbrug, passer man ikke sit arbejde på en optimal måde. Man kan sagtens være på arbejdspladsen, selvom man har et alkoholproblem. Men ens funktionsevne er nedsat.

Når misbrug skaber problemer i familien, socialt eller på arbejdspladsen.

Det er et symptom på alvorligt misbrug/afhængighed, når forbruget af psykoaktive stoffer skaber problemer i familien, socialt eller på arbejdspladsen, uden at personen evner at ændre sit forbrug, således at problemerne løses.

Myter om afhængighed

Myte # 1: Jeg kan stoppe med at drikke eller tage stoffer - når som helst jeg vil.

Måske kan du, mere sandsynligt, kan du ikke. Uanset hvad, er det for de fleste en undskyldning for at blive ved med at drikke eller tage stoffer. Sandheden er nok, at du ikke kan stoppe.

Når du fortæller dig selv, at du kan stoppe når du vil, får det dig til at føle dig i kontrol, trods alle beviser på det modsatte og uanset den skade, som dit misbrug medfører

Myte # 2: Mit drikkeri eller stofforbrug er mit problem. Jeg er den der tager skade, så ingen har ret til at fortælle mig at jeg skal stoppe.

Det er rigtigt - at det er dit problem. Men du narrer dig selv, hvis du mener dit misbrug kun skader dig, og ingen andre end dig.

Dit misbrug påvirker alle omkring dig, især de mennesker som er tættest på dig. Dit problem er deres problem.

Myte # 3: Jeg drikker eller tager ikke stoffert hver dag, så jeg kan ikke være misbrugere, eller jeg drikker kun vin, øl eller ryger kun lidt hash, så jeg kan ikke være en misbrugere.

Misbrug er ikke defineret ved, hvad du drikker, hvornår du drikker, eller hvor meget du drikker eller hvilken stof du bruger.

Det er konsekvenserne af ​​dit misbrug der definerer problemet. Hvis dit misbrug forårsager problemer i dit privatliv eller arbejdsliv, har du et misbrugsproblem, uanset om du drikker eller tager stoffer hver dag eller kun i weekenden.

Myte # 4: Jeg er ikke misbruger, fordi jeg har et job og klarer mig godt økonomisk.

Du behøver ikke at være hjemløs og ”drikke af flasken” eller injicere stoffer for at være misbruger.

Mange misbrugere er i stand til at have et job, komme igennem uddannelser. Nogle er endda i stand til at udmærke sig i deres arbejde.

Men fordi du er en ”velfungerende” misbruger betyder det ikke, at du ikke sætter dig selv eller andre i fare ved dit misbrug, over tid vil konsekvenserne indhente dig og dit liv vil blive ødelagt.

Myte # 5: Drikkeri er ikke et "rigtigt" misbrug, ligesom stofmisbrug.

Alkohol er et rusmiddel, og alkoholmisbrug er lige så skadeligt som stofmisbrug.

Alkohol-afhængighed forårsager ændringer i din krop og hjerne, og på lang sigt, vil et alkoholmisbrug have en ødelæggende virkning på dit helbred, din karriere og dine relationer.

Kontak mig gerne på 51 95 33 33, hvis du har spørgsmål.

Myte:
Det er en privat sag, hvor meget man drikker.

Fakta:
Nej, et for stort alkoholforbrug nedsætter ens funktionsevne på alle måder. Det forstyrrer de følelsesmæssige relationer i familien, samt de relationer man har til andre, fx kolleger. Et for stort alkoholforbrug går således ud over børn, partner og kolleger. Derfor er alkoholforbruget ikke noget, der alene vedrører den, der drikker.

Myte:
Der er ingen, der bliver presset til at drikke. Det bestemmer de da selv.

Fakta:
Nej, når kun 7 % af befolkningen ikke drikker alkohol, kan man føle sig som afvigende, hvis man afstår fra at drikke alkohol. Og da det for de fleste føles som et pres, vælger mange – formentligt ubevidst – af den grund at drikke som de andre.

I Danmark går der ca. 10-12 år før et behandlingstilbud kommer på tale hos borgere med alkoholproblemer.
70.000 tabte leveår pga. for tidlig død og tab af raske leveår er konsekvensen af det høje alkoholforbrug i danmark.

Hvert år dør mindst 3.000 i Danmark som følge af stort alkoholforbrug.