);

Fordele og ulemper ved ambulant misbrugsbehandling

Det er vigtigt med en grundig afklaring for at vurdere om en person kan få glæde af et ambulant behandlingsforløb

Alle behandlingsforløb hos os begynder med afklarende samtale over en kop kaffe. Desuden skal man have erkendt sin problematik og have et ønske om opnå stoffrihed/ædruelighed – medmindre der er aftalt andet mål med behandlingen.

Personer, der har følgende kriterier, er mest egnet til en ambulant misbrugsbehandling.

  • Ikke for belastet af andre personlighedsproblemer.
  • Ikke har for mange forstyrrende elementer i sin hverdag.
  • Motiveret for behandling og forandring.
  • Personer der er i arbejde eller i uddannelse.
  • Personer der har et netværk der ikke er belastet af misbrug.
Fordele ved et ambulant behandlingsforløb

Ambulant behandling af misbrug har den fordel, at misbrugeren ikke bliver rykket ud af sit vante miljø. Den der er i behandling, kan umiddelbart foretage de nødvendige forandringer i sin hverdag og få den fornødne rådgivning og vejledning under behandlingen. Klienten kan passe sit arbejde eller uddannelse og er ikke væk fra familien og venner. Den ambulante misbrugsbehandling giver således plads til at øve sig i strategier i forhold til højrisikosituationer for tilbagefald til misbrug af rusmidler.

Ulemper ved et ambulant behandlingsforløb

Ulemperne ved ambulant behandling af misbrug er at det kan være svært at opnå en høj grad af arrangement i forhold til de emner som klienten ønsker at arbejde med. I den ambulante misbrugsbehandling vil der til stadighed være en del forstyrrelser og problemer som klienten skal forholde sig til udover misbrugsbehandlingen. Dette kan være kærester, arbejde, uddannelse, venner, børn etc. I døgnbehandling vil mange af disse elementer være mere på afstand, da behandlingen i en døgninstitution som udgangspunkt er miljøafskærmet.  

Ambulant misbrugsbehandling, et tilbud til familien

For at få det bedste behandlingsresultat er det en god ide at inddrage familien i behandlingsforløbet. Familiemæssige relationer bliver hårdt ramt, når der er misbrug af rusmidler i familien og de har ofte brug for rådgivning og vejledning for at forstå problems omfang og hvad de skal gøre i situationer med et eventuelt tilbagefald. Så vi inviterer altid de nære relationer med til den afklarende samtale og har samarbejde med veluddannet kollegaer der varetager kursuser for familiemedlemmer. 

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

COVID-19. Vi holder åben som normalt da vi kun tilbyder 1 til 1 behandlingsforløb og holder god afstand og afspritter grundigt.