Vi tilbyder anonym gratis misbrugsrådgivning alle dage fra kl. 08.00 til kl. 21.00

Ambulant behandling af stof- og alkoholmisbrug 

Vi tilbyder ambulant behandling ved misbrug af alle former rusmidler og medicin

Styrken ved ambulant behandling ligger i, at man forbliver i den virkelighed og dagligdag, hvor problemet med rusmidler skal løses

Ambulant behandling af misbrug

Ambulant misbrugsbehandling er en fleksibel løsning, hvor du kan få hjælp til at tackle dit misbrug af rusmidler uden at skulle være indlagt. Behandlingen foregår på en af vores klinikker, hvor du møder op til behandling efter aftale. Du kan som regel nøjes med to sessioner om ugen, så du kan passe dit arbejde, din familie eller andre forpligtelser samtidig.

Denne behandlingsform er særlig god, hvis du har et let til moderat misbrug og stadig har en vis stabilitet i din hverdag – for eksempel fast arbejde, bolig eller støtte fra familie og venner. Ambulant behandling giver dig redskaber til at forstå og ændre de mønstre, der holder dig fast i misbruget. Du lærer at håndtere stoftrang, undgå situationer, der trigger dig, og styrke dine evner til at træffe gode valg for dig selv.

Behandlingen bliver tilpasset dig og dine behov, så du får præcis den hjælp, der passer bedst. Hos os tilbyder vi kun individuel kognitiv misbrugsbehandling. Hvis du har pårørende, kan de også få hjælp, så I sammen kan skabe en stærkere ramme for din vej ud af misbruget. Ambulant behandling er din mulighed for at få professionel hjælp, samtidig med at du bevarer friheden i din hverdag.

 Hvordan foregår behandlingen hos Den Ambulante Misbrugsbehandling

For at komme i et ambulant behandlingsforløb hos Den Ambulante Misbrugsbehandling skal man tildels have erkendt sin problematik og have et ønske om at opnå forandring i forhold til sit forbrug af rusmidler. Herefter kan man enten bestille tid via telefonen eller booke en tid på hjemmesiden. 

I den første fase af behandlingen fastsætter vi sammen en målsætning for behandlingsforløbet. Dette kan være enten fuldstændig afholdenhed eller et ønske om at reducere forbruget af rusmidler, medicin eller alkohol. Dette er en af de ting, vi i fællesskab beslutter under den første afklarende samtale, og naturligvis kan denne målsætning ændres undervejs i behandlingforløbet.

Ambulant behandling kan omfatte en række forskellige elementer, herunder:

  • Individuelle samtaler med en psykoterapeut eller misbrugsbehandler
  • Opgaveløsning
  • Medicinsk behandling
  • Familienrådgivning

Fordel ved ambulant misbrugsbehandling

  • Ambulant behandling er mere fleksibel end døgnophold
  • Et ambulant forløb giver klienten mulighed for at fortsætte sit daglige liv, herunder arbejde eller studie
  • Man kan bevare sin anonymitet – hos os møder man kun samme behandler i hele forløbet
  • Ambulant misbrugsbehandling er ofte billigere – hos os koster et 10-ugers behandlingsforløb under en fjerdedel af prisen for døgnbehandling

Ulemper ved ambulant misbrugsbehandling

  • Det kan være vanskeligt at holde motivationen oppe
  • Klienten kan være mere udsat for tilbagefald

Hvem egner sig bedst til ambulant misbrugsbehandling

Hvem egner sig bedst til ambulant misbrugsbehandling. Personer, der er bedst egnet til ambulant misbrugsbehandling, er motiverede for behandling og forandring, samt i beskæftigelse eller uddannelse, og de har et netværk, der ikke er for belastet af misbrug af rusmidler.

Med andre ord, personer, der har en stabil hverdag uden alt for mange distraherende faktorer, ikke kæmper med alvorlige personlighedsproblemer eller er ramt af svære psykiatriske diagnoser, og som samtidig har en velstruktureret dagligdag og en fast bolig. 

En fordel ved ambulant misbrugsbehandling er, at forløbet er fleksibelt og kan tilpasses den enkeltes behov. Behandlingen kan justeres og ændres, når den enkelte persons behov ændrer sig. Dette udgør en stor fordel, da mennesker kan have forskellige behov og udfordringer i de forskellige faser af deres behandlingsforløb.

Sundhedsforsikring og priser på ambulant behandling

Prisen på ambulant misbrugsbehandling er langt under halvdelen af prisen på døgnbehandling, og for personer, der er bedst egnet til et ambulant behandlingsforløb, er succesraten sammenlignelig med misbrugsbehandling som døgnforløb. Hvis du har en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, dækker dit forsikringsselskab op til 75% af udgifterne i forbindelse med ambulant misbrugsbehandling.

Flere fordele og ulemper ved ambulant behandling af misbrug

Fordele og ulemper ved ambulant misbrugsbehandling. Ambulant behandling har den fordel, at klienten ikke forlader sit vante miljø. Den, der modtager behandling, kan umiddelbart foretage de nødvendige ændringer i sin hverdag og få den nødvendige rådgivning og vejledning undervejs i behandlingsforløbet.

I et ambulant misbrugsbehandlingforløb kan klienten kan passe sit arbejde eller sin uddannelse og er ikke væk fra familie og venner. Ambulant behandling giver således plads til at afprøve nye håndteringsstrategier i forhold til højrisikosituationer for tilbagefald og håndtering af trang. 

Dette kan føre til en mere effektiv misbrugsbehandling, da den enkelte kan tage ansvar for sin egen proces og gradvist implementere de nødvendige ændringer i sit daglige liv, samtidig med at de kan modtage støtte fra deres nærmeste netværk.

Ulemperne ved ambulant misbrugsbehandling er, at det kan være svært at opnå en høj grad af engagement i forhold til de emner, som klienten ønsker at arbejde med. I et ambulant behandlingsforløb vil der stadigvæk være forstyrrelser og problemer, som klienten skal forholde sig til, såsom kærester, arbejde, uddannelse, venner og børn. I døgnbehandling vil mange af disse elementer være på afstand, da behandlingen i en døgninstitution som udgangspunkt er miljøafskærmet.

Rådgivning til pårørende under behandlingsforløbet

For at få det bedste behandlingsresultat, er det altid en god idé at inddrage familien, kærester eller venner i behandlingsforløbet. Familiemæssige relationer bliver ofte hårdt ramt, når der er misbrug af rusmidler. Familen har oftest brug for rådgivning og vejledning, for at forstå problemets omfang, og hvad de kan gøre i situationer med et eventuelt tilbagefald. Vi inviterer derfor altid de nære relationer med til den første afklarende samtale.

Vejledning til offentlig misbrugsbehandling

Hvis behandlingsintensiteten hos os ikke er høj nok, eller der af andre årsager, såsom underliggende diagnoser, eller misbruget af rusmidler er for omfattende til et ambulant behandlingsforløb, kan du søge offentlig misbrugsbehandling, såsom døgnbehandling. Det er ofte en længere proces at søge misbrugsbehandling gennem det kommunale behandlingssystem, og det kræver tålmodighed og ressourcer. Men I er altid velkomne til at ringe til os for gratis rådgivning. 

Vi tilbyder altid gratis rådgivning og vejledning, når det handler om misbrug af rusmidler, også når du er pårørende til en person i misbrug. Ring til os alle dage fra kl. 08.00 til 21.00 på telefon 51 95 33 33.

Anmeldelser fra klienter

Efter lang tids overvejelser, hvor pengene og livskvalitet kun gik den gale vej og det store sorte hul kun blev dybere, søgte jeg hjælp til mit massive hashmisbrug hos, Den Ambulante Misbrugsbehandling. Peter arbejder med en god portion humor og en perfekt forståelse af det at være misbrugere.

Med hjælp fra Den Ambulante Misbrugsbehandling fik jeg troen, viljen og styrken tilbage – og mod til at tømme min rygsæk for de indre dæmoner. Han hjalp mig med at finde en forståelse med livet uden brug af stoffer.

Sober hilsen Steven

5/5

Jeg har før været i et behandlingsforløb for mit forbrug af alkohol, men det var det, man kalder minnesotabehandling, hvor man sidder i rundkreds og bekender sine synder. Det var ikke noget for mig. Jeg kom efterfølgende ind til en afklarende samtale hos Den Ambulante Misbrugsbehandling og vidste med det samme, at det var det helt rigtige for mig. Behandlingen foregik 1:1, og den samme misbrugsbehandler fulgte mig gennem hele behandlingsforløbet. Jeg havde min kone med i nogle af sessionerne, og det fik løst godt op for det derhjemme. Der havde ikke været det bedste gennem det sidste år, men nu kører det igen.

Bjarne M

5/5

Jeg startede mit behandlingsforløb uden en reel tro på at det ville virke. Mit kokain misbrug føltes for kaotisk og alt for magtfuldt. Jeg havde gentagne gange lovet mig selv at nu skulle det være slut – men min stoftrang overrumplede mig og ledte til gentagne tilbagefald. Men selvom min tiltro til behandlingen og ikke mindst til mig selv var lille, lovede jeg mig selv tre ting.

  1. Møde op til mine aftaler
  2. Ikke at være forudindtaget
  3. Være så åben og ærlig som jeg formåede

 

Anonym

5/5