Abstinens og tolerance ved misbrug af alkohol eller stoffer

Abstinens og tolerance ved stof- og alkoholmisbrug

Har man brug for at drikke eller tage stoffer for at holde op med at ryste eller anden ubehag.

Så drikker eller indtager man stoffer for at lindre eller undgå abstinenssymptomer.

Abstinenssymptomer.

Dette er et tegn på fysisk afhængighed – og et stort rødt flag – og du har bevæget dig ind i afhængighedens kroniske fase.

Når du drikker meget eller indtager stoffer jævnligt, bliver din krop vant til rusmidlet, og du vil opleve abstinenssymptomer, hvis du ikke får alkohol eller stoffet.

Det betyder at du har brug abstinens-behandling og det er en rigtig god ide at du taler med din læge om det.

Voldsomme abstinens ved alkoholmisbrug kan være livstruende.

Tolerance.

Er du nødt til at drikke eller indtage mere stof nu, end tidligere, for at føle dig beruset eller afslappet?

Kan du drikke mere end andre mennesker, uden at blive beruset?

Dette kan være et tegn på tolerance-udvikling, hvilket er et tidligt advarselstegn på afhængighed.

Tolerance betyder – at over tid – har du brug for mere og mere alkohol eller stof, for at opleve den samme effekt fra alkohol eller stoffet.

Har du først udviklet afhængighed til et givent stof eller alkohol, er det meget svært at stoppe den onde spiral af sig selv.

Du bør derfor søge hjælp og behandling til dit misbrug.

Myter ved afhængighed af stoffer og alkohol

Alkohol afhængighed og misbrug forårsager ændringer i din krop og hjerne, og på lang sigt, vil et misbruget have en ødelæggende virkning på dit helbred, din karriere og dine relation.

Myte # 1: Jeg kan stoppe med at drikke eller tage stoffer – når som helst jeg vil.

Måske kan du, mere sandsynligt, kan du ikke. Uanset hvad, er det for de fleste en undskyldning for at blive ved med at drikke eller tage stoffer. Sandheden er nok, at du ikke kan stoppe.

Når du fortæller dig selv, at du kan stoppe når du vil, får det dig til at føle dig i kontrol, trods alle beviser på det modsatte og uanset den skade, som dit misbrug medfører.

Myte # 2: Mit drikkeri eller stofforbrug er mit problem. Jeg er den der tager skade, så ingen har ret til at fortælle mig at jeg skal stoppe.

Det er rigtigt – at det er dit problem. Men du narrer dig selv, hvis du mener dit misbrug kun skader dig, og ingen andre end dig.

Dit misbrug påvirker alle omkring dig, især de mennesker som er tættest på dig. Dit problem er deres problem.

Myte # 3: Jeg drikker eller tager ikke stoffert hver dag, så jeg kan ikke være misbrugere, eller jeg drikker kun vin, øl eller ryger kun lidt hash, så jeg kan ikke være en misbrugere.

Misbrug er ikke defineret ved, hvad du drikker, hvornår du drikker, eller hvor meget du drikker eller hvilken stof du bruger.

Det er konsekvenserne af ​​dit misbrug der definerer problemet. Hvis dit misbrug forårsager problemer i dit privatliv eller arbejdsliv, har du et misbrugsproblem, uanset om du drikker eller tager stoffer hver dag eller kun i weekenden.

Myte # 4: Jeg er ikke misbruger, fordi jeg har et job og klarer mig godt økonomisk.

Du behøver ikke at være hjemløs og ”drikke af flasken” eller injicere stoffer for at være misbruger.

Mange misbrugere er i stand til at have et job, komme igennem uddannelser. Nogle er endda i stand til at udmærke sig i deres arbejde.

Men fordi du er en ”velfungerende” misbruger betyder det ikke, at du ikke sætter dig selv eller andre i fare ved dit misbrug, over tid vil konsekvenserne indhente dig og dit liv vil blive ødelagt.

Symptomer ved skadeligt forbrug af stoffer eller alkohol

Mange misbrugsproblemer og udvikling af afhængighed begynder, når man bruger alkohol eller stoffer til at berolige sig selv og lindre stress.

Symptomer ved alkoholmisbrug og stofmisbrug.

For eksempel, hvis du drikker eller bruger stoffer, når du har haft en stresset arbejdsdag, eller finder flaske frem, hver gang du har haft et skænderi med din ægtefælle eller chef.

Et symptom på misbrug kan også være at undlader forpligtelser på arbejdspladsen, forsømmer børn, eller undviger pligter, på grund af tømmermænd eller abstinenser.

Brug af alkohol eller stoffer i situationer, hvor det er fysisk farligt.

Betjener maskiner, mens du er påvirket eller blander alkohol med receptpligtig medicin, mod lægens anvisning.

Oplever gentagne retslige problemer på grund af misbrug.

For eksempel, bliver arresteret for kørsel under påvirkning af alkohol, gadeuorden eller vold.

Forsætter med at drikke eller indtage stoffer, selv om dit forbrug af alkohol eller stoffer er årsag til problemer i dine relationer.

Kommer påvirket hjem med dine venner, selvom du ved din kæreste bliver meget ked af det, eller skændes med din familie, fordi de ikke bryder sig om hvordan du opføre dig, når du er påvirket.

Hvis du drikker eller bruger stoffer som en metode at slappe af eller afstresser, er det et klart signal på at du er ude i stofmisbrug eller alkoholmisbrug.

I er altid velkommen til at kontakte os på telefon + 45 51 95 33 33

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn