);

Behandling ved misbrug af amfetamin og andre rusmidler i København

Anonym behandling ved misbrug af amfetamin i København

Anonym misbrugsbehandling ved amfetaminmisbrug i København

Du kan komme dag, aften eller weekend – helt som det passer ind i din kalender – eller vi kommer til dig – da vi også tilbyder misbrugsbehandling i eget hjem.

Det er vigtig, at behandlingen af amfetaminmisbrug målrettes selve misbruget. Når misbruget af amfetamin er stoppet, begynder udredningsforløbet og den tilbagefaldsforebyggende behandlingen.   

Når brugen af amfetamin er stoppet, begynder næste fase i behandlingen

Der vil for de fleste der har være i misbrug eller afhængighed af amfetamin være behov for at komme fysisk til hægterne igen. Så en del af vores behandlingskoncept handler om at begynde arbejdet med at opbygge nyt stoffrit netværk, fritidsinteresser, sunde spise- og sovevaner.

Personer der bruger amfetamin kan man groft kategoriserer i to grupper. Dem der bruger det til fest og byture. De misbrugere amfetamin lejlighedsvis. De er ofte ikke afhængige af amfetamin, men i misbrug.

Den anden gruppe er dem der skal have deres stof hver dag. De er afhængige af amfetamin og har ofte udviklet afhængighed på grund af deres arbejdssituation, hvor de har skulle kunne holde sig vågen i lang tid af gangen.  Du kan læse mere om psykisk afhængighed her.

Negative konsekvenser ved misbrug af amfetamin

Helbredsskader, psykiatriske følgetilstande, paranoia, isolation, ensomhed, tvangsmæssigt adfærd, vægttab, permanent skade på blodkar i hjertet og hjernen, højt blodtryk, der kan fører til hjerteanfald, slagtilfælde, skade på lever, nyrer og hvis amfetaminen sniffes, kan man beskadige vævet i næsen.

Ved misbrug af amfetamin bliver man først og fremmest psykisk afhængig og i mindre grad fysisk afhængig. Du kan læse mere om udvikling af misbrug og afhængighed her.

De fysiske abstinenser, når man ophører med amfetamin, er mindre udtalte end f.eks. ved heroin eller benzodiazepiner. Under nedtapning af amfetamin, vil de fleste dog opleve abstinenser, både fysisk og psykisk.

Mange vil opleve lang tid med søvnforstyrrelser efter endt brug af amfetamin. Du kan læse mere om afhængighed, abstinens og stof tolerance ved misbrug af amfetamin her.

Effekt af amfetamin

Effekten af amfetamin er talelyst, rastløshed. Mange bliver også aggressive og fjendtlige eller maniske når de er påvirket. Amfetamin bruges ofte som feststof, så man kan holde sig vågen i flere døgn i træk. Både blodtryk, puls og kropstemperatur øges, og man sveder mere end almindeligt, de fleste oplever også spiseforstyrrelser og madlede.

Vejledning og rådgivning ved amfetaminmisbrug

Vi stiller os altid til rådighed, hvis i har brug for en snak om problemer i forbindelse med misbrug af rusmidler. Vi har 20 års erfaring med behandling af stof- eller alkoholmisbrug. Vi tilbyder altid gratis telefonrådgivning, når det handler om misbrug. Vi rådgiver både pårørende og personer i misbrug.