);

Behandling ved misbrug af amfetamin og andre rusmidler i København

Anonym behandling ved misbrug af amfetamin i København

Anonym misbrugsbehandling i København ved misbrug og afhængighed af amfetamin

Du kan komme dag, aften eller weekend – helt som det passer ind i din kalender – eller vi kommer til dig – da vi også tilbyder misbrugsbehandling i eget hjem.

Det er vigtig, at behandlingen af amfetaminmisbrug målrettes selve misbruget – når misbruget er stoppet – begynder udredning og selve behandlingen af de mulige underliggende problemer.   

Når misbruget af amfetamin er stoppet, begynder næste fase i behandlingen

Nu begynder den egentlige misbrugsbehandlingen med fokus på arbejdet med de centrale elementer i en professionel behandling af amfetaminmisbrug og afhængighed af amfetamin.

Her er der fokus på forståelse af misbrug og afhængighed, håndtering af trang, højrisiko-situationer for tilbagefald, psykologiske forsvarsmekanismer og indsigt i afhængighedspræget tankegang.

Der vil for de fleste der har være i amfetaminmisbrug også være behov for at komme fysisk til hægterne igen og begynde arbejdet med at opbygge nyt stoffrit netværk, fritidsinteresser og spise- og sovevaner.

Personer der er i misbrug af amfetamin kan man groft kategoriserer i to grupper. Dem der er fysisk afhængige af amfetamin og skal have deres stof hver dag og dem der misbruger stoffet til fest eller ved arbejdssituationer, hvor man skal kunne holde sig vågen i lang tid. 

Negative konsekvenser ved misbrug af amfetamin

Helbredsskader, psykiatriske følgetilstande, paranoia, isolation, ensomhed, tvangsmæssigt adfærd, vægttab, permanent skade på blodkar i hjertet og hjernen, højt blodtryk, der kan fører til hjerteanfald, slagtilfælde, skade på lever, nyrer og hvis amfetaminen sniffes, kan man beskadige vævet i næsen.

Abstinens under nedtrapning

Ved misbrug af amfetamin bliver man først og fremmest psykisk afhængig og i mindre grad fysisk afhængig. Du kan læse mere om udvikling af misbrug og afhængighed her.

De fysiske abstinenser, når man ophører med amfetamin, er mindre udtalte end f.eks. ved heroin eller benzodiazepiner. Under nedtapning af amfetamin, vil de fleste dog opleve abstinenser, både fysisk og psykisk.

Mange vil opleve lang tid med søvnforstyrrelser efter endt brug af amfetamin. Du kan læse mere om afhængighed, abstinens og stof tolerance ved misbrug af amfetamin her.

Effekt af amfetamin

Effekten af amfetamin er talelyst, rastløshed. Mange bliver også aggressive og fjendtlige eller maniske når de er påvirket. Amfetamin bruges ofte som feststof, så man kan holde sig vågen i flere døgn i træk. Både blodtryk, puls og kropstemperatur øges, og man sveder mere end almindeligt, de fleste oplever også spiseforstyrrelser og madlede.

COVID-19. Vi holder åben som normalt da vi kun tilbyder 1 til 1 behandlingsforløb og holder god afstand og afspritter grundigt.