);

Behandling af stof- og alkoholmisbrug i København.

Telefon 51 95 33 33

Vi tilbyder anonym telefonrådgivning alle dage mellem kl. 08.00 og 21.00.

Misbrugsbehandling, misbrug af amfetamin

Misbrugsbehandling - amfetaminmisbrug

 Anonym behandling ved amfetaminmisbrug

Behandling af amfetaminmisbrug. Hos os kan du få hjælp i form af kognitiv terapi. Vi er et team af professionelle terapeuter der har specialiseret os i behandling af misbrug af rusmidler. Du skal kontakte os telefonisk eller foretage en booking via hjemmesiden. Når du har fået tid til en afklarende samtale, kommer du ud til os. Vi høre lidt om din problematik og du høre lidt om hvordan vi arbejder.  

Anonym behandling ved misbrug af amfetaminmisbrug

Der vil for de fleste, der har være i misbrug eller af amfetamin, være behov for at komme fysisk til hægterne igen. Så en del af vores behandlingskoncept handler om at begynde arbejdet med at opbygge nyt stoffrit netværk, fritidsinteresser, sunde spise- og sovevaner.

Personer der bruger amfetamin kan man groft kategoriserer i to grupper. Dem der bruger det til fest og byture, det vil sige de kun bruger det lejlighedsvis. De er ofte ikke afhængige af amfetamin, men i det man vil kalde misbrug.

Den anden gruppe er dem der skal have deres stof hver dag. De er afhængige af amfetamin og har ofte udviklet afhængighed på grund af deres arbejdssituation, hvor de har skullet holde sig vågen i lang tid ad gangen. 

Du kan læse mere om psykisk afhængighed her, eller teste dit forbrug af amfetamin her

Negative konsekvenser ved misbrug af amfetamin

Helbredsskader: Psykiatriske følgetilstande, paranoia, isolation, ensomhed, tvangsmæssig adfærd, vægttab, permanent skade på blodkar i hjertet og hjernen. Amfetaminmisbrug kan også føre til forhøjet blodtryk, hjerteanfald, slagtilfælde, skade på lever, nyrer og hvis amfetaminen sniffes, kan man beskadige vævet i næsen.

Ved misbrug af amfetamin bliver man først og fremmest psykisk afhængig og i mindre grad fysisk afhængig. Du kan læse mere om udvikling af misbrug og afhængighed her.

De fysiske abstinenser, når man ophører med amfetamin, er mindre udtalte end f.eks. ved heroin eller benzodiazepiner. Under nedtapning vil de fleste dog opleve abstinenser, både fysisk og psykisk.

Mange vil opleve lang tid med søvnforstyrrelser efter endt brug af amfetamin. Du kan læse mere om afhængighed, abstinens og stof tolerance ved misbrug af amfetamin her.

Effekt af amfetamin

Effekten af amfetamin er talelyst, rastløshed. Mange bliver også aggressive og fjendtlige eller maniske. Amfetamin bruges ofte som feststof, så man kan holde sig vågen i flere døgn i træk.

Både blodtryk, puls og kropstemperatur øges, og man sveder mere end almindeligt, de fleste oplever også spiseforstyrrelser og madlede.

Vejledning og rådgivning ved amfetaminmisbrug

Vi stiller til rådighed, hvis I har brug for en snak om problemer i forbindelse med misbrug af rusmidler. Vi har 20 års erfaring med behandling af stof- eller alkoholmisbrug.

Vi tilbyder altid gratis telefonrådgivning, når det handler om misbrug. Vi rådgiver både pårørende og personer i misbrug af rusmidler. Du kan læse mere om ambulant misbrugsbehandling her.

På trods af COVID-19 virussen er det stadigvæk muligt at starte i behandling hos Den Ambulante Misbrugsbehandling. Vi holder afstand og spritter efter hver klient og alle behandlingsforløb er 1 til 1 sessioner – så du møder kun den samme behandler igennem hele dit forløb.

Vi holder åbent alle dage fra kl. 08.00 til 21.00