Hjælp og vejledning til pårørende til én i misbrug

Er du pårørende til én i misbrug

De fleste henvendelser til Den Ambulante Misbrugsbehandling, kommer fra pårørende. Pårørende er ofte frustrerede og meget berørte over, ikke at kunne få deres kære til at erkende misbruget og søge behandling. 

Et krav til misbrugeren kunne være, at få foretaget en professionel udredning af forbruget. Dette for at fastslå, om der er tale om et behandlingskrævende misbrug. Ring 51 95 33 33, alle dage, vi hjælper gerne med anonym og gratis rådgivning.

Individuel anonym misbrugsbehandling

Vi tilbyder kun individuelle behandlingsforløb, det vil sige at vi ikke tilbyder gruppeterapi eller gruppebehandling. Vores klienter har kun kontakt til den samme professionelle misbrugsbehandler, gennem hele behandlingsforløbet.

Søg hjælp, hvis situationen virker helt uoverskuelig

Gode råd og vejledning til den svære samtale

  • Forklar, at du bliver vred når aftaler ikke overholdes, at du er bange for hvordan børnene eventuelt berøres af misbruget.
  • Forklar klart og tydeligt hvordan misbruget påvirker dig.
  • Inden du konfronterer misbrugeren, er det en god ide at skrive det du ønsker at sige, ned på et stykke papir, så du har noget at støtte dig til under samtalen.
  • Tal med nogen der kender til misbrug af rusmidler, og som ved hvordan man griber det an – så du ikke føler dig helt alene med problemet.
  • Fortæl, hvis du bliver pinlig berørt, når I er ude sammen.
  • Fortæl, hvis du er utryg.
  • Fortæl, hvis du ikke kan rumme uærligheden mere.

Dysfunktion i hjemmet på grund af rusmidler

Alkoholmisbrug eller stofmisbrug er ikke kun misbrugerens problem. Alle i familien kan blive trukket ned i en negativ spiral af magtesløshed, vrede og bebrejdelse. Derfor er det også familiens fulde ret at gribe ind og forlange at problemet bliver adresseret og løst. 

Første skridt er, at kontakte en professionel misbrugsbehandler og få vurderet forbruget af rusmidler

Hos os er den afklarende samtale gratis. Ring på telefon 51 95 33 33, så er det første svære skridt i processen taget. 

Er der børn i hjemmet, hvor der bliver drukket elle taget stoffer. 

Børn vil altid blive påvirket af dysfunktion og negativ dynamik i hjem med hemmeligheder, usikkerhed og ustabilitet. Børns ”antenner” vil ofte opfatte dysfunktion i hjemmet, dette selv om alle parter forsøger at holde misbruget skjult og hemmeligt.

Misbrug af rusmidler påvirker hele familien
Misbrug af rusmidler påvirker altid hele familien
Pårørende til en i misbrug
Misbrug påvirker altid dynamikken i familien negativt

Hvem kan og skal inddrages i misbrugsbehandlingen

Hos Den Ambulante Misbrugsbehandling, har vi god erfaring med at inddrage familien eller venner i behandlingen. Det vil sige, at vi inviterer alle parter med til den første afklarende samtale, så vi sammen lægger en plan for det videre behandlingsforløb. 

Hvis der er ekstern betaler for behandlingen, kan de ved henvendelse til os få begrænsede oplysninger om forløbet, såsom fremmøde i behandlingen, eventuelt tilbagefald og generel udvikling under forløbet. Dette sker selvfølgelig efter aftale med klienten.

Få besøg af en misbrugskonsulent

Hvis der er behov for det, kommer en af vores konsulenter gerne ud i hjemmet. Vi har god erfaring med at vores konsulenter kommer og fortæller om behandlingen. Vi fortæller lidt om det at være afhængig af rusmidler og hvorfor det er så svært at komme ud af afhængighed. Besøget kan også handle om nye strategier for familien. Hvad skal der ændres for at forhindre tilbagefald og generel vejledning og rådgivning omkring misbrug.

Book en afklarende samtale
Den Ambulante Misbrugsbehandling finder du på 3 adresser i København og Falster. Ønsker du en gratis afklarende samtale, så husk at booke en tid.
Test dit forbrug - helt anonymt
Er du i tvivl om du er ved at udvikle et behandlingskrævende misbrug til rusmidler. Så kan du teste dit forbrug med vores online misbrugstest.
Hvad mener klienterne om behandlingen

Vi er taknemmelige for vi fandt Peter da vi blev opmærksomme på vores søn havde et alvorligt misbrug. Peter var med det samme klar til at træde til som første hjælper. Det har betydet vi har fået større forståelse for den situation vores søn er i og han har fået hjælp og redskaber til at komme videre.

Peter har med sin Indsigt i misbrugsadfærd forståelse for både vores søn og os. Han har givet os gode praktiske råd til hvordan vi bedst kan være støttende. Når man taler med Peter bliver man altid mødt med venlighed, respekt og omsorg hvilket har gjort det lettere for os at være forældre til et barn med misbrug.

Kærlig hilsen Katrine og Søren.

5/5

Peter mødte mig der hvor jeg var uden fordomme og fordømmelse. Igennem et intenst 8 ugers forløb lærte jeg ting om mig selv som jeg ikke vil være foruden idag. 

Som Peter sagde første gang vi mødtes: ” det sværeste skridt mod et nyt liv har du allerede taget. Det tog du da du bankede på min dør.” Og det havde han uendelig meget ret i.

John Hansen 44 år selvstændig

Fra Google anmeldelser 

4/5

Mit mål var at komme ud af mit misbrug af alkohol. Jeg kom ud af mit misbrug allerede ved vores første møde. Vi arbejdede intenst med mit misbrug 2 konsultationer om ugen i to måneder, og jeg rørte ikke en dråbe i næsten et år. Desværre begyndte jeg lige så stille at drikke igen.

Forgæves forsøgte jeg at komme tilbage til et liv uden brug af alkohol og stemningsændrende stoffer. Jeg havde seriøst brug for hjælp og støtte for at komme oven på igen. Min særdeles gode erfaring med Peter, gjorde at jeg kontaktede ham igen. Jeg fortalte Peter om min situation, og hurtigere end lynet sad jeg igen til en konsultation i tilbagefaldsbehandling.

Af hjertet tak.

5/5