Når ens partner eller andre nære relationer er i misbrug af stof- eller alkohol

Søg professionel hjælp, hvis din partner eller pårørende har problemer med misbrug

At være involveret i en partners misbrugsproblemer kan være en følelsesmæssig rutsjebane

Få professionel hjælp og rådgivning ved stof- eller alkoholmisbrug.Problemet kan virke så overvældende, at det synes lettere at ignorere det og lade som om intet er galt

Men i det lange løb vil det – at benægte problemet – være mere skadeligt for dig, andre familiemedlemmer og den med misbrugsproblemet.

Det er vigtigt, at du passe på dig selv og få den støtte du har brug for. Det er også vigtigt at have mennesker du kan tale ærligt og åbent med om hvad du går igennem.

  • Du er altid velkommen til at ringe til os på telefon 51 95 33 33, og få professionel rådgivning.
  • Opsøg en gruppe, såsom Al-Anon, som er støttegrupper for familier med misbrug tæt inde på livet.
  • At kunne snakke med, og identificere sig med andre som har de samme udfordringer kan være en stor kilde til trøst og støtte. Man kan også få gratis hjælp hos landsforeningen for pårørende til stof- og alkoholafhængige.
  • Forvent ikke misbrugeren stopper med at drikke eller tage stoffer uden professionel hjælp.

Din partner, eller andre nære relationer, vil have brug for behandling, støtte, og nye mestringsstrategier til at overvinde et alvorligt misbrugsproblem i familien.

Som pårørende kan man hurtigt bliver fanget i en ond spiral af skyld, magtesløshed og gensidige beskyldninger og det kan være svært selv at bryde den onde spiral og finde hoved og hale i problematikken. 

Kontakt os på +45 51 95 33 33, alle dage. Vi stiller os gerne til rådighed med anonym og gratis vejledning og rådgivning ved misbrug af alkohol eller andre rusmidler.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn