Er du i misbrug eller pårørende til en i misbrug. Vi tilbyder misbrugsbehandling og anonym rådgivning alle dage fra kl. 08.00 til kl. 21.00

Få hjælp til at håndtere din partners misbrug af rusmidler

Vi tilbyder altid gratis anonym rådgivning til pårørende til en i misbrug - Ring 51 95 33 33, alle dage

Partners misbrug af kokain - søg hjælp og vejledning

Når ens partners misbrug virker for overvældende

En partners misbrug kan have alvorlige konsekvenser. Hvis du opdager et misbrugsproblem, er det vigtigt at tage fat om problemet og søge hjælp og vejledning.

Det første skridt er at erkende problemet og åbne op for en samtale om misbruget. Men husk også at prioritere dine egne behov og tage vare på dig selv. Det er vigtigt at have støtte fra mennesker, der forstår, hvad du går igennem og som kan rådgive dig.

Er din partner eller kæreste i misbrug af kokain, hash eller andre rusmidler

At skælde ud eller være fordømmende over en partners misbrug, er sjældent en god tilgang. Faktisk kan det forværre situationen, da tilbagefald til misbrug ofte er forbundet med skam og dårlig samvittighed. I stedet kan du hjælpe din partner eller kæreste ved at udtrykke din bekymring og beskrive, hvordan du oplever situationen og hvordan det påvirker dig. 

Fortæl din partner, hvad du observerer, når han eller hun er påvirket, og hvad du savner i jeres forhold og i de aktiviteter, I plejede at nyde sammen. Ved at være åben i din tilgang kan du hjælpe din partner eller kæreste med at indse, at hans eller hendes misbrug påvirker ikke kun dem selv, men også dem omkring dem. Dette kan måske motivere din partner til at søge hjælp og behandling for misbruget.

Føler du dig fangen i en partners misbrug af rusmidler

Det kan være enormt belastende at være vidne til en kærestes nedtur i misbrug, og det kan føles frustrerende og magtesløst at stå på sidelinjen og blive afvist. Det er vigtigt at tale med andre om din situation, dine tanker og bekymringer samt at lytte til andres erfaringer og forslag. Bryd tavsheden og vær åben over for hjælp, selv om det kan være sårbart.

Det er en stor udfordring at stoppe et stofmisbrug uden professionel hjælp. Du kan overveje at foreslå din partner at søge hjælp på et behandlingssted, hvor man kan få uforpligtende anonym rådgivning. Det er vigtigt at huske at tage vare på dig selv, så du ikke bliver suget ind i afhængighedens vanvid. Hold døren åben for at hjælpe, men husk at passe på dig selv.

Misbrug af rusmidler i familien sætter altid sine spor i opvæksten hos børn 

At vokse op i en familie med stofmisbrug sætter tydelige spor, især i ungdomsårene. Mange unge, der er vokset op i en sådan familie, oplever vanskeligheder med at sætte grænser og sige fra. De kommer ofte til at glemme sig selv og deres egne behov.

Følgerne af en opvækst med misbrug i familien kan være omfattende og manifestere sig som fysiske, psykiske og sociale problemer. Dette kan medføre en række udfordringer senere i livet, herunder angst, depression, øget risiko for afhængighed, vanskeligheder med at etablere sunde relationer samt problemer på arbejdspladsen og i uddannelsen.

Det er vigtigt at søge hjælp og støtte, hvis man er vokset op i en familie med misbrug, for at kunne komme videre og undgå at gentage mønstrene. Ved at søge hjælp kan man bryde den negative arv og skabe en sundere fremtid.

Vi tilbyder gratis anonym rådgivning – Ring 51 95 33 33, alle dage fra kl. 08.00 – 21.00

FAQ om behandling af rusmidler

Find svar på spørgsmål om misbrugsbehandling

Klik her

Om os - læs om vores behandlerteam

Hvem er vi uddannelser og erfaring

Klik her

Her kan du teste dit forbrug af rusmidler helt anonymt

Test dit misbrug af rusmidler

Klik her

Forståelse af den addiktive personlighed

Addictive personality af Craig Nakken

Klik her

Tidlig rusmiddel debut øger risiko for afhængighed

Tideligt misbrug øge risikoen for afhængighed

Klik her
Vurdering & anmeldelser fra klienter

Peter, mange tak for din hjælp, din indsigt og hjælp som fik mig ud af mit misbrug har hjulpet mig med at komme videre i mit liv. Hvis du har brug for hjælp til at komme ud af et misbrug, så ring til Peter.

Fra Google anmeldelser

5/5

Peter er den klogeste mand jeg kender, hans tilgang er anerkendende, positiv og ligefrem.
Peter er den mand jeg har mødt på min vej til et alkohol og stoffrit liv som ved mest om afhængighedens mange ansigter. Kim ædru og clean +12år

Fra Google anmeldelser

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn