);

Alkoholbehandling og anden anonym misbrugsbehandling i København, Nordsjælland og Falster

Telefon 51 95 33 33

Vi tilbyder anonym telefonrådgivning alle dage mellem kl. 08.00 og 21.00.

Behandling af kokainmisbrug i København, Helsingør og Falster

Behandling af kokainmisbrug på SjællandBehandling af kokainmisbrug eller andre former for stofmisbrug i København. Vi tilbyder 100% anonym professionel misbrugsbehandling dag, aften eller weekend, helt som det passer ind i din kalender.

Vi tilbyder kun individuelle forløb. Det vil sige, at vi ikke tilbyder gruppebehandling eller gruppeterapi. Du møder kun samme behandler igennem hele forløbet.

Vi kan også komme til dig, da vi tilbyder behandling ved misbrug af kokain eller andre rusmidler i eget hjem. 

Vi tilbyder 100% anonym professionel behandling af kokainmisbrug
  • Efter en grundig udredning, målrettes behandlingen selve misbruget og afhængigheden.
  • Første fase er at få stoppet selve brugen af kokain. Vi har en overbevisning om, at bliver misbruget først adresseret og stoppet, kan de underliggende problemer løses, og varig stoffrihed opnås.
  • Når målet i første fase er opnået, kan klienten begynde at arbejde med de centrale elementer i en professionel ambulant misbrugsbehandling.
  • De centrale elementer behandlingen, handler om en dybere forståelse af afhængighed, håndtering af trang, højrisikosituationer og psykologiske forsvarsmekanismer.

Derudover handler det ofte om at lære at genkende og håndtere tanker, følelser og impulser, som kan udløse stoftrang eller føre til tilbagefald til aktivt misbrug. Under misbrugsbehandlingen vil de fleste begynde at opbygge nyt netværk, der ikke er centreret omkring brug af rusmidler.

Vejen fra misbrug til afhængighed af kokain

Til forskel fra misbrug af alkohol, eller andre afhængighedsskabende rusmidler, er det de færreste i misbrug af kokain, der bruger kokain dagligt, ofte vil forbruget være i forbindelse med byture etc.

I begyndelsen af misbruget går der ofte uger mellem hver periode med brug af kokain. Derfor har mange, der er i kokainmisbrug ofte svært ved at indse, at der er tale om decideret afhængighed.

Men i løbet af relativt kort tid vil forbruget af kokainen begynde at eskalere. Brugeren vil begynde at miste kontrollen over, hvor ofte og hvor meget kokain, der bliver brugt.

Hvad er stof tolerance

De fleste rusmidler medfører tolerance. Det betyder at der kræves større og større dosis for at fremkalde samme virkning fra rusmidlet. Tolerance over for kokain udvikles meget hurtig.

Brugeren oplever snart, at vedkommende ikke kan opnå det samme euforiske højdepunkt som tidligere. Dosis og hyppighed mellem indtagelse af stoffet øges markant.

Brugeren af kokain vil igen og igen forsøge at opnå den samme omnipotente oplevelse, som stoffet gav i begyndelsen misbruget. Du kan læse mere om afhængighed og de 4 faser i rusen her.

Når man bliver fanget i en ond spiral af afhængighed

Kokainmisbrugeren er nu fanget i en ond spiral, afhængigheden kræver mere og mere stof. I denne fase er det svært, selv at bryde afhængigheden. Det er i denne fase, de fleste opsøger misbrugsbehandling.

Kokainmisbruget fører ofte til en dyb personlig deroute med smertefulde konsekvenser for brugeren og de nære relationer. Læs mere om skadeligt misbrug her og vi har en online anonym misbrugstest her.

Efter metamfetamin er kokain det stof, der skaber den største psykiske afhængighed af alle stoffer.

Er du pårørende eller selv i kokainmisbrug – Ring 51 95 33 33, vi tilbyder gratis rådgivning alle dage.