Fleksibel ambulant misbrugsbehandling ved kokainmisbrug

Anonym professionel misbrugsbehandling

Fleksibel misbrugsbehandling ved misbrug af kokain i København

Anonym misbrugsbehandling ved kokainmisbrug. Du kan komme i behandling dag, aften eller weekend, helt som det passer ind i din kalender. Vi kan også komme til dig, da vi tilbyder behandling ved misbrug af kokain og andre rusmidler i eget hjem. Du kan læse mere om behandlingen her.

Vi tilbyder kun personlige individuelle kognitive behandlingsforløb. Det vil sige, at vi ikke tilbyder gruppebehandling eller gruppeterapi. Du møder kun den samme veluddannet misbrugsbehandler under hele behandlingsforløbet. Vi kvalitetssikre alle vores behandlingsforløb med feedback informed treatment. Du kan læse mere om den kognitive tilgang ved misbrug af kokain her.

Behandlingens faser

Ambulant misbrugsbehandling ved misbrug af kokain, målrettes selve afhængigheden. I første fase er målet at få stoppet selve brugen af kokain. Når målet i første fase er opnået, kan klienten begynde at arbejde med de centrale elementer i en professionel ambulant misbrugsbehandling.

I anden fase handler det om forståelse af afhængighed, håndtering af trang, opmærksomhed på højrisiko situationer og psykologiske forsvarsmekanismer ved afhængighed af kokain.

Til forskel fra misbrug af alkohol, eller andre afhængighedsskabende rusmidler, er det de færreste i misbrug af kokain, der bruger kokain dagligt.

I begyndelsen af misbruget går der ofte uger mellem hver periode med brug af kokain. Mange der har et misbrug af kokain, har derfor ofte svært ved at indse, at der er tale om en decideret afhængighed af kokain.

Men mange vil hurtigt opleve negative konsekvenser ved misbruget, da afhængigheden meget hurtigt tager overhånd, og for langt de fleste, kommer misbruget helt ud af kontrol i løbet af kort tid.

Herunder nogle af de negative konsekvenser misbrug af kokain kan medføre

Helbredsskader, psykiatriske følgetilstande, sociale konsekvenser, økonomiske konsekvenser, psykose, depression, ødelæggelse af etiske værdier, paranoia.

Lige efter methamfetamin, er kokain det stof der skaber den største psykiske afhængighed af alle stoffer. Læs mere om psykisk og fysisk afhængighed her.

Kokain stimulerer det centrale nydelsescentre i hjernen og forårsager ekstremt forøget eufori, og dermed også hurtig tilvænning til stoffet.

Tolerance over for kokain udvikles hurtigt, brugeren oplever snart at vedkommende ikke kan opnå det samme euforiske højdepunkt, som vedkommende oplevede tidligere. Herefter vil brugeren af kokain igen og igen søger den omnipotente oplevelse som rusen giver og afhængigheden er nu etableret.

Du kan læse mere om de 4 faser i rusen her.

Brugeren af kokain er nu fanget i en ond spiral, der bare kræver mere og mere stof, og det er meget svært selv at bryde afhængigheden. Kokainmisbrug føre ofte til en dyb personlig deroute med smertefulde konsekvenser for brugeren og de nære relationer. Læs mere om skadeligt misbrug her.

Kontakt os på +45 51 95 33 33, alle dagen. Vi stiller os gerne til rådighed med anonym og gratis vejledning og rådgivning ved misbrug af kokain eller andre rusmidler.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn