Er du i misbrug eller pårørende til en i misbrug. Vi tilbyder misbrugsbehandling og anonym rådgivning alle dage fra kl. 08.00 til kl. 21.00

Kæmper du med kokainmisbrug? Få hurtig hjælp til at bryde kokainafhængigheden

Vi er specialister i behandling af kokainmisbrug og har 20 års erfaring med behandling af afhængighed til kokain

Professionel misbrugsbehandling - bryd fri fra dit kokainmisbrug

Misbrugsbehandling kokainmisbrug

Behandling af kokainmisbrug – helt anonymt

Vi tilbyder skræddersyet og anonym behandling af kokainmisbrug. Behandlingen er tilpasset dine individuelle behov, så uanset om det passer bedst for dig at komme om dagen, om aftenen eller i weekenden, kan vi tilbyde behandling. 

Vores behandlingsforløb er individuelle, hvilket betyder, at du hos os vil have den samme misbrugsbehandler gennem hele din behandlingsproces.

Vores fokus er at adressere selve kokainafhængigheden

I første fase af behandlingen er det afgørende at få stoppet selve kokainmisbruget. Vi tror på, at når forbruget af kokain først er stoppet, kan vi begynde at arbejde på at løse de underliggende problemer og derigennem opnå varig stoffrihed. De centrale elementer i behandlingen af kokainmisbrug inkluderer en dybere forståelse af afhængighed, håndtering af trang, opmærksomhed på højrisikosituationer og psykologiske forsvarsmekanismer. Desuden er det ofte nødvendigt at lære at genkende og håndtere de tanker, følelser og impulser, der kan udløse stoftrang og føre til tilbagefald. 

Hvorfor er det så svært at stoppe et kokainmisbrug

Mange mennesker, der forsøger at stoppe et kokainmisbrug på egen hånd, oplever, at de kan reducere deres forbrug eller endda stoppe helt i kortere perioder. Desværre bliver de fleste dog overvældet af trangen til kokain og falder tilbage i misbruget.

At overvinde kokainmisbrug kræver mere end blot viljestyrke og stædighed. Det er nødvendigt at forstå de mekanismer, der er involveret i afhængigheden, samt de psykologiske forsvarsmekanismer, der forhindrer én i at se realistisk på kokainmisbruget. 

Professionel misbrugsbehandling hjælper med at identificere de underliggende problemer, der bidrager til misbruget, og lære klienten at håndtere trangen til kokain på en mere konstruktiv måde.

Tegn på afhængighed til kokain

Hvornår er man afhængig af kokain? Tanker, der kredser om situationer, hvor brug af kokain er muligt, er et tegn på afhængighed. Ligeledes kan perioder med trang eller irritation, når man ikke kan få kokain, også indikere afhængighed. Det er vigtigt at bemærke, at kokainmisbruger en kompleks tilstand, og at ikke alle, der bruger kokain, vil udvikle afhængighed på samme måde.

Hvis man oplever disse tegn eller er bekymret for sit brug af kokain, er det vigtigt at søge professionel hjælp. For de fleste mennesker med kokainmisbrug kræver det professionel hjælp og behandling at opnå og opretholde en stoffri tilværelse.

FAQ om behandling af rusmidler

Find svar på spørgsmål om misbrugsbehandling

Klik her

Her kan du teste dit forbrug af kokain helt anonymt

Test dit misbrug af rusmidler

Klik her

Hvordan virker hjernens belønningssystem

Her kan du læse om hvordan hjernens belønningssystem virker

Klik her

Tidlig rusmiddel debut øger risiko for afhængighed

Tideligt misbrug øge risikoen for afhængighed

Klik her
Hvad er Crack-kokain

Crack er krystalformen af kokain, som normalt kommer i pulverform. Det fremstilles i blokke eller krystaller, der varierer i farve fra gul til bleg rosa eller hvid.

Crack opvarmes og ryges. Navnet “crack” kommer fra den knækkende eller knasende lyd, som kokainen laver, når den opvarmes. 

Crack er den mest potente form for kokain, men også den mest risikable, når det handler om afhængighed.

Crack er mellem 75 % og 100 % rent, og er dermed langt stærkere og mere potent end almindelig kokain og dermed også meget mere afhængighedsskabende.

Rygning af kokainen gør det muligt for stoffet at nå hjernen meget hurtigere, og brugeren oplever derfor en øjeblikkelig rus – men rusen er meget kortvarig, den varer kun få minutter.

Psykisk afhængighed ved brug af crack udvikler sig hurtigt, især når stoffet bliver røget i stedet for sniffet (indtaget gennem næsen), og man bliver afhængig af crack meget hurtigt.

På grund af kokains relativt lave pris betragtes det ikke længere som et “rigmandsstof”, og prisen er efterhånden så lav, at selv teenagere har råd til at købe det.

Når kokainmisbruget begynder at eskalere

Til forskel fra misbrug af alkohol, eller andre afhængighedsskabende rusmidler, er det de færreste i misbrug af kokain, der bruger kokain dagligt. 

Ofte vil forbruget være i forbindelse med byture etc. I begyndelsen af misbruget, går der ofte uger mellem hver periode med brug af kokain. 

Derfor har mange, der er i kokainmisbrug svært ved at indse, at der er tale om decideret afhængighed. Men i løbet af relativt kort tid vil forbruget af kokainen begynde at eskalere. Brugeren vil miste kontrollen over, hvor ofte og hvor meget kokain, der bliver brugt.

Udvikling af rusmiddel-tolerance i forhold til kokain

Tolerance er en tilstand, hvor kroppen vænner sig til en bestemt dosis af et stof, og kræver større doser for at opnå samme virkning som tidligere. 

Tolerance over for kokain udvikles meget hurtigt, og brugeren kan snart opleve, at den samme dosis ikke længere giver den ønskede virkning. 

Som følge heraf øger brugeren dosis og hyppigheden af indtagelsen af kokain for at opnå den samme euforiske følelse, som rusmidlet gav i begyndelsen af misbruget.

Vurdering & anmeldelser fra klienter

Peter er en ildsjæl, der brænder for at gøre en forskel, og han er rigtig god at have i sit ringhjørne, når man forsøger at løse et misbrugsproblem.

Søren Skensved

Direktør, DanskMisbrugsbehandling

5/5

Peter har en unik evne til at høre og se mennesket bag misbrugeren, kombineret med hans veludviklede humoristiske sans, er det altid en befrielse at tale med Peter.

Søren Knap

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn