Misbrugsbehandling ved misbrug og afhængighed af kokain

Vi har 20 års erfaring med misbrugsbehandling ved misbrug af kokain og andre feststoffer

Vi tilbyder udredning og ambulant behandling ved alle former for misbrug af rusmidler

Behandling af kokainmisbrug
Vi tilbyder anonym misbrugsbehandling ved misbrug af kokain

Hvorfor er det så svært at stoppe sit forbrug af kokain

Misbrugsbehandling kokainmisbrug. Når man forsøger at komme ud af misbruget selv, er det muligt at reducere forbruget af kokain, eller eventuelt stoppe helt i en kortere periode. Men på et tidspunkt bliver de fleste igen overmandet af trangen til kokain, og falder tilbage til misbruget. Når man vil ud af kokainafhængighed, kræver det mere end bare vilje og stædighed. Man skal lære at forstå mekanismerne i afhængigheden, og de psykologiske forsvarssystemer der forhindrer en i at se realistisk på kokainmisbruget og dets konsekvenser – og det kræver for langt de fleste i misbrug af kokain, professionel hjælp. 

Hvornår er man afhængig af kokain

Hvornår er man afhængig af kokain? Tanker der kredser om kokain, er et tydeligt tegn på afhængighed. Ligeledes er perioder, hvor man oplever en stærk lyst eller behov for brug af kokain, og hvor man bliver irriteret, hvis man ikke har mulighed for at få sit stof.

Effektiv behandling af kokainmisbrug

Behandling af kokainmisbrug. Vi tilbyder anonym professionel misbrugsbehandling dag, aften eller weekend, helt som det passer ind i din kalender. Vi tilbyder kun individuelle behandlingsforløb. Det vil sige, at vi ikke tilbyder gruppebehandling eller gruppeterapi. Du møder kun den samme specialist i behandler af kokainmisbrug gennem hele behandlingsforløbet.

Vi tilbyder anonym professionel misbrugsbehandling dag, aften eller weekend, helt som det passer ind i din kalender

Efter en grundig udredning, målrettes behandlingen selve misbruget. Første fase er at få stoppet selve brugen af kokain. Vi har en overbevisning om, at bliver misbruget først adresseret og stoppet, kan alle de underliggende problemer løses, og varig stoffrihed opnås. Når målet i første fase er opnået – som er stoffrihed – kan klienten begynde at arbejde med de centrale elementer i en professionel misbrugsbehandling.

De centrale elementer i misbrugsbehandlingen

De centrale elementer i behandlingen, handler om en dybere forståelse af afhængighed, håndtering af trang, højrisikosituationer og psykologiske forsvarsmekanismer. Derudover handler det ofte om at lære at genkende og håndtere tanker, følelser og impulser, som kan udløse stoftrang og føre til tilbagefald til aktivt misbrug af kokain.

Her kan du læse mere om hvem vi er, vores uddannelser og erfaring med misbrugsbehandling

Hvad er Crack-kokain

Crack-kokain er krystalformen af kokain, som normalt kommer i pulverform. Den fremstilles i blokke eller krystaller, der varierer i farve fra gul til bleg rosa eller hvid.

Crack-kokain opvarmes og ryges. Crack hedder sådan, fordi kokainen laver en knækkende eller knaldende lyd, når den opvarmes. Crack, den mest potente form, hvori kokain optræder, men er også den mest risikable når det handler om afhængighed. 

Crack-kokain er mellem 75 % og 100 % rent, og dermed langt stærkere og mere potent end almindelig kokain og dermed også meget mere afhængighedsskabende. Rygning af kokainen gør det mulighed for stoffet at nå hjernen meget hurtigere og brugeren oplever dermed rusen øjeblikkelig – men rusen er meget kortvarig, den varer kun få minutter. 

Psykisk afhængighed ved brug af crack-kokain udvikler sig hurtigt når stoffet bliver røget i stedet for sniffet (indtaget gennem næsen), og man bliver afhængig af crack-kokain meget hurtigt.

På grund af kokains lave pris bliver det ikke længere betragtet som et “rigmandsstof” og prisen er efterhånden så lave, at selv teenagere har råd til at købe det. 

Når misbruget af kokain begynder at eskalere

Til forskel fra misbrug af alkohol, eller andre afhængighedsskabende rusmidler, er det de færreste i misbrug af kokain, der bruger kokain dagligt. Ofte vil forbruget være i forbindelse med byture etc. I begyndelsen af misbruget går der ofte uger mellem hver periode med brug af kokain. Derfor har mange, der er i kokainmisbrug svært ved at indse, at der er tale om decideret afhængighed. Men i løbet af relativt kort tid vil forbruget af kokainen begynde at eskalere. Brugeren vil miste kontrollen over, hvor ofte og hvor meget kokain, der bliver brugt.

Rusmiddel-tolerance i forhold til kokain

De fleste rusmidler medfører tolerance. Det betyder at der kræves større og større dosis for at fremkalde samme virkning fra rusmidlet. Tolerance over for kokain udvikles meget hurtig. Brugeren oplever snart, at vedkommende ikke kan opnå det samme euforiske højdepunkt som tidligere. Dosis og hyppighed mellem indtagelse af stoffet øges markant. Brugeren af kokain vil igen og igen forsøge at opnå den samme omnipotente oplevelse, som stoffet gav i begyndelsen misbruget.

Fra misbrug til afhængighed af kokain - når man bliver fanget i en ond spiral af afhængighed

Når man bliver fanget i en ond spiral af kokainafhængighed. Kokainmisbrugeren bliver fanget i en ond spiral, afhængigheden kræver mere og mere stof. I denne fase er det svært, selv at bryde afhængigheden og misbrugsbehandling bliver løsningen for de fleste. 

Afhængighed af rusmidler - en personlig deroute

Kokainmisbruget fører ofte til en dyb personlig deroute med smertefulde konsekvenser for brugeren og de nære relationer. Efter metamfetamin er kokain det stof, der skaber den største psykiske afhængighed.

Behandling ag kokain og andre feststoffer
Vi tilbyder personlig individuel behandling af misbrug og kokain-afhængighed
Se filmen om Den Ambulante Misbrugsbehandling og hør Peter Gilbert Jespersen fortælle om, hvordan vi arbejder, og hvad vi tilbyder af anonym kognitiv misbrugsbehandling.
Book en afklarende samtale
Den Ambulante Misbrugsbehandling finder du på 4 adresser i København, Nordsjælland og på Falster. Ønsker du en gratis afklarende samtale, så husk at booke en tid.
Test dit forbrug af kokain
Er du i tvivl om du er ved at udvikle et behandlingskrævende misbrug til kokain. Så kan du teste dit forbrug med vores online misbrugstest. Testen er kun vejledende.
Vurdering & anmeldelser fra klienter

Peter er en ildsjæl, der brænder for at gøre en forskel, og han er rigtig god at have i sit ringhjørne, når man forsøger at løse et misbrugsproblem.

Søren Skensved

Direktør, DanskMisbrugsbehandling

5/5

Peter har en unik evne til at høre og se mennesket bag misbrugeren, kombineret med hans veludviklede humoristiske sans, er det altid en befrielse at tale med Peter.

Søren Knap

5/5