);

Behandling af stof- og alkoholmisbrug i København.

Telefon 51 95 33 33

Vi tilbyder anonym telefonrådgivning alle dage mellem kl. 08.00 og 21.00.

Få professionel behandling for dit hashmisbrug

Anonym behandling ved hashmisbrug i København
Anonym behandling ved misbrug af hash

Det er kun dig og din behandler der er til stede under behandlingen. Behandlingen er fortrolig. Ingen oplysninger videregives til det offentlige eller andre.

Vores behandlingskoncept er fleksibel anonym misbrugsbehandling, som er tilpasset dine behov.

Du kan komme dag, aften eller weekend, helt som det passer ind i din kalender. Vi kan også komme til dig, da vi også tilbyder misbrugsbehandling i eget hjem.

 Hashmisbrug og abstinenser

Ved misbrug af hash bliver man psykisk afhængig og i nogen grad også fysisk afhængig. Det vil sige at man vil opleve abstinenser når man ophører med brug.

Abstinenser efter hashmisbrug varer typisk 14 dage, og aftager så over de følgende uger. Du kan læse mere om udvikling af afhængighed, misbrug og abstinenser ved misbrug af hash her.

En del personer, der har haft et længerevarende hashmisbrug, vil opleve sen-abstinenser, det vil sige korte perioder, hvor abstinenserne igen viser sig, for igen at klinge af.

Disse sen-abstinenser vil kunne opleves i op til et år, efter at der er opnået stoffrihed. Det er disse abstinenssymptomer, der ofte fører til tilbagefald til nyt misbrug, hvis klienten ikke er blevet vejledt i håndtering af abstinenssymptomerne.

Mulige årsager og sammenhæng

Et problematisk forbrug af hash udvikles typisk i ungdomsårene. Det eksperimentelle brug af hash foregår blandt mange unge, men det er meget få unge der prøver hash efter de er fyldt 20 år.

For dem bliver hash aldrig et problem. De prøver det få gange og stopper igen.

For omkring 15 til 20 % i den gruppe, der begynder meget tidligt, vil det eksperimentelle brug af hash udvikle sig og ofte give dem store problemer i hverdagen.

Udvikler hashrygningen sig til et problem, er det vigtigt at se på hele personens livssituation, da et problematisk forbrug af hash som regel hænger sammen med andre problemer.

Det kan være familiemæssige, sociale eller psykiske vanskeligheder, hvor hashrygningen kan se ud som en løsning på disse problemer, men disse problemer kan også være forårsaget af hashmisbruget.

Hashrygning har ofte den effekt, at man kan glemme sine problemer for en stund. Hashrygning kan lindre og dæmpe tankemylder – men dette vil på den lange bane ofte forstærke de underliggende problemer.

Hashmisbrug har mange negative konsekvenser og bivirkninger

Psykose, angst, depression, andre psykiatriske følgetilstande, sociale konsekvenser, selvcentrering, mental stilstand og sløvhed. Stoffet kan også påvirke ens fysiske helbred. Du kan læse mere om negative konsekvenser ved hashmisbrug her.

Rådgivning og vejledning ved misbrug af hash

Vi stiller os altid til rådighed, hvis I har brug for en snak om problemer i forbindelse med misbrug af rusmidler. Vi har 20 års erfaring med behandling, og vi rådgiver både pårørende og personer i misbrug. Du kan læse mere om vores ambulante misbrugsbehandling her, og om kognitiv terapi her.

 

På trods af COVID-19 virussen er det stadigvæk muligt at starte i behandling hos Den Ambulante Misbrugsbehandling. Vi holder afstand og spritter efter hver klient og alle behandlingsforløb er 1 til 1 sessioner – så du møder kun den samme behandler igennem hele dit forløb.

Vi holder åbent alle dage fra kl. 08.00 til 21.00