Den Ambulante Misbrugsbehandling
Det er aldrig for sent at få en godt liv

Vi tilbyder anonym gratis misbrugsrådgivning alle dage fra kl. 08.00 til kl. 21.00

Liste over afhængighedsskabende rusmidler og medicin

Liste over ulovlige rusmidler og substitutionsmedicinListen over rusmidler og substitutionsmedicin

Listen over stoffer og medicin, der ofte misbruges eller bruges som erstatning for andre rusmidler

Listen er ikke fuldstændig, da der findes tusindvis af rusmidler i hele verden, og mange former for rusmidler er faktisk udviklet som lovligt medicin.

Det er også vigtigt at forstå, at ikke alle rusmidler er illegale eller farlige. Faktisk kan mange medicin, såsom smertestillende midler, angstdæmpende midler og antidepressiva, være gavnlige, når de anvendes korrekt og under lægens vejledning. Imidlertid kan disse medikamenter også have en potentiel misbrugsrisiko, og det er vigtigt at være opmærksom på deres potentielle bivirkninger og risici.

Derudover er det vigtigt at påpege, at listen over rusmidler og substitutionsmedicin er dynamisk og kan ændre sig over tid. Nye rusmidler kan opstå, og eksisterende stoffer kan opleve ændringer i form af sammensætning og anvendelse, hvilket kan påvirke deres misbrugsrisiko. Derfor bør man være opmærksom på de nyeste oplysninger og anbefalinger fra sundhedsmyndigheder og eksperter på området for at holde sig opdateret om misbrugsrisici og behandlingsmuligheder. 

Angående listen over rusmidler, nogen af disse stoffer kan være lovlige eller ulovlige, afhængigt af hvor du befinder dig. Uanset om et stof er lovlige eller ulovlige, kan det have alvorlige og potentielt farlige konsekvenser for dit helbred og dit liv, hvis det bruges forkert eller misbruges. Det er altid vigtigt at tage sund fornuft i brug eller følge lægens eller sundhedspersonalets vejledning, når det drejer sig om brug af medicin og rusmidler.

 1. Alkohol
 2. Tobak
 3. Koffein
 4. Marihuana (i mange stater i USA er det nu lovligt)
 5. Kokain
 6. Heroin
 7. Methamfetamin
 8. MDMA (Ecstasy)
 9. LSD (syre)
 10. Psilocybin-svampe
 11. DMT (Dimethyltryptamin)
 12. Peyote
 13. Kokablade
 14. Opium
 15. Codein
 16. Morfin
 17. Fentanyl
 18. Methadon
 19. Oxycodon
 20. Hydrocodon
 21. Benzodiazepiner (fx Valium, Xanax)
 22. Amfetamin
 23. Methylenedioxypyrovaleron (MDPV)
 24. GHB (Gamma-hydroxybutyrat)
 25. Ketamin
 26. PCP (fencyklidin)
 27. Kratom
 28. Nitrogenoxid (lattergas)
 29. Salvia Divinorum
Substitutionsmedicin

Bemærk, at substitutionsbehandling ikke er en universel behandling, og dens effektivitet varierer fra person til person. Det er vigtigt at søge vejledning fra en læge eller anden sundhedsprofessionel, hvis man overvejer at starte en substitutionsbehandling.

 1. Metadon: en syntetisk opioid, der hjælper med at reducere trangen til heroin og andre opioider
 2. Buprenorfin: en delvis agonist af opioidreceptorer, der kan mindske abstinenssymptomer og reducere cravings for opioider
 3. Naltrexon: en opioid antagonist, der blokerer opioidreceptorer og kan reducere trangen til opioider
 4. Acamprosat: en medicin, der anvendes til behandling af alkoholafhængighed og kan mindske trangen til alkohol
 5. Disulfiram: en medicin, der anvendes til behandling af alkoholafhængighed, og som forårsager ubehagelige reaktioner, hvis alkohol indtages.
 6. Naloxon: en opioid antagonist, der kan bruges til at behandle en overdosis af opioider
 7.  Metadon-baseret misbrugsbehandling: en kombination af metadon og psykosocial støtte, der kan hjælpe med at reducere trangen til opioider og øge livskvaliteten for personer med opioidafhængighed
 8. LAAM (L-alpha-acetylmetadol): en syntetisk opioid, der kan bruges til at erstatte heroin og andre opioider
 9. Clonidin: en medicin, der kan hjælpe med at reducere abstinenssymptomerne for opioider og alkohol
 10. Nicotine replacement therapy (NRT): en medicin, der anvendes til at hjælpe med at stoppe rygning, der kan indeholde nikotin-erstatninger, såsom nikotinplaster eller tyggegummi.
 
 
 
 1. Anabolske steroider
 2. Khat
 3. Spice (syntetisk cannabis)
 4. Flakka (alpha-PVP)
 5. Bath Salts (cathinones)
 6. Krokodil
 7. Ayahuasca
 8. Ibogain
 9. Mescaline
 10. 2C-B
 11. 2C-I
 12. 2C-E
 13. 25I-NBOMe
 14. 5-MeO-DMT
 15. Bufotenin
 16. Scopolamin
 17. Atropin
 18. Benzedrex
 19. Kratom
 20. Tramadol
 21. Alprazolam
 22. Butanediol (GBL)
 23. MDPV (Methylendioxypyrovaleron)
 24. Methcathinone
 25. Methylphenidat
 26. Modafinil
 27. Nitrazepam
 28. Zolpidem
 29. Pregabalin
 30. Muskatnød
 31. Bromo-DragonFLY
 32. DOM (2,5-Dimethoxy-4-methylamphetamine)
 33. DOB (2,5-Dimethoxy-4-bromamphetamine)
 34. DOC (2,5-Dimethoxy-4-chloramphetamine)
 35. 4-FA (4-Fluoroamphetamine)
 36. 4-MTA (4-Methylthioamphetamine)
 37. BZP (Benzylpiperazin)
 38. TFMPP (3-Trifluoromethylphenylpiperazine)
 39. DXM (Dextromethorphan)
 40. Kratom (Mitragyna speciosa)
 41. Tørret cannabis: Det mest almindelige cannabisprodukt er tørrede cannabisblomster, der kan ryges eller forarbejdes til forskellige former for cannabisprodukter.
 42. Cannabisolie: Olie, der er udvundet af cannabisplanter, kan indtages oralt eller bruges som ingrediens i madlavning eller bagning.
 43. Cannabis-edibles: Mad eller drikkevarer, der er infunderet med cannabisolie eller cannabisbutter, kan købes eller fremstilles derhjemme.
 44. Hash: Hash er et cannabisprodukt, der er fremstillet ved at samle harpiks fra cannabisplanten og presse det sammen til en klump eller blok.
 45. Kief: Kief er et fint pulver, der er lavet af tørrede cannabisblade og blomster og kan indtages alene eller bruges som ingrediens i andre cannabisprodukter.
 46. Moon rocks: Moon rocks er en kombination af tørret cannabis, hash og olie, der er rullet sammen til små klumper og kan ryges.
 47. Shatter: Shatter er en type cannabis-koncentrat, der er lavet ved at ekstrahere THC og andre cannabinoider fra tørret cannabis og derefter behandle det med varme og tryk for at skabe en hård, sprød masse, der kan ryges eller dabbes.
 48. Wax: Wax er en anden type cannabis-koncentrat, der er lavet på samme måde som shatter, men i stedet for at blive hård og sprød, er den mere voksagtig og kan også dabbes eller ryges.
 49. THC-oliepatroner: THC-oliepatroner er små beholdere, der indeholder THC-olie og er beregnet til brug i vaporisatorer eller vape-penne.
 50. Topicals: Cannabisprodukter kan også bruges som topikale midler, såsom cremer, salver eller balsam, der kan påføres på huden for at lindre smerter eller betændelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn