Er du i misbrug eller pårørende til en i misbrug. Vi tilbyder misbrugsbehandling og anonym rådgivning alle dage fra kl. 08.00 til kl. 21.00

Hvad er feststoffer og hvorfor kalder man dem det?

Designerstoffer er syntetiske stoffer, der er fremstillet til at efterligne virkninger af organiske narkotiske stoffer

Feststoffer Feststoffer; er en uformel betegnelse for stoffer, der normalt bruges i forbindelse med sociale arrangementer eller fester, såsom koncerter, festivaler eller klubber. 

Feststoffer kan omfatte en række forskellige stoffer, men nogle af de mest almindelige feststoffer er stoffer, der påvirker hjernen, såsom alkohol, kokain, ecstasy, amfetamin, cannabis, MDMA, hallucinogener og benzodiazepiner.

Feststoffer kan være farlige, da de kan have alvorlige bivirkninger og kan føre til langsigtede sundhedsmæssige problemer. 

Alkohol og visse stoffer, såsom ecstasy og kokain, kan forårsage dehydrering, hvilket kan føre til højt blodtryk, hjertebanken og i nogle tilfælde hjerteinfarkt eller slagtilfælde. Derudover kan nogle feststoffer føre til overdosering, hvilket kan være livstruende.

Det er vigtigt at huske, at brug af feststoffer også kan have negative konsekvenser for ens sociale, professionelle og personlige liv. Misbrug af feststoffer kan føre til afhængighed, problemer på arbejde eller i skolen, problemer med at opretholde relationer og økonomiske vanskeligheder. 

Derfor er det vigtigt at overveje de potentielle risici og konsekvenser, før man beslutter sig for at bruge feststoffer, og søge hjælp, hvis man har problemer med at kontrollere sit forbrug.

Hvad er designer-stoffer

Designerstoffer er syntetiske stoffer, der er designet til at efterligne virkninger af narkotiske stoffer. Nogle eksempler på designerstoffer omfatter syntetisk cannabis (også kendt som Spice eller K2), badesalt (også kendt som flakka) og N-bombe (en syntetisk form af hallucinogenet LSD). 

Disse stoffer kan have alvorlige og potentielt dødelige bivirkninger, herunder hallucinationer, psykose, hjerteproblemer og død.

Disse stoffer er kendt som “designer” stoffer, fordi de er skabt i laboratorier med henblik på at omgå lovgivningen om narkotika og undgå opdagelse af myndighederne.

Designerstoffer kan være farlige, da de ofte er meget potente og kan have ukendte og farlige bivirkninger. Mange designer stoffer sælges under forskellige navne på det ulovlige mærket og kan være vanskeligt at opdage og identificere.

Vi tilbyder altid gratis anonym vejledning og rådgivning omkring misbrug af rusmidler. Ring til vores telefonrådgivning på 51 95 33 33, alle dage fra kl. 08.00 til 21.00

FAQ om behandling af rusmidler

Find svar på spørgsmål om misbrugsbehandling

Klik her

Fra fest til destruktivt misbrug af rusmidler

Fra rekreativt brug til misbrug

Klik her

Hjernens ulykkelige forelskelse i rusmidler

Læs artiklen om hjernen og rusmidler

Klik her

Skam, set i et misbrugsperspektiv

Læs mere om hvorfor skam er så skadeligt

Klik her
Facebook
Twitter
LinkedIn