Misbrug af stof- eller alkohol i virksomheden

Rusmiddelpolitik i virksomheden

En god misbrugspolitik skal sikre, at der bliver grebet hurtigt ind over for misbrug af rusmidler i virksomheden.

Der er vigtigt at problemet ikke får lov at udvikle sig i det skjulte, måske fordi nogen har en misforstået opfattelse af loyalitet.

Et vigtigt formål med misbrugspolitikken er, at alle føler et ansvar for, at misbrug i virksomheden ikke får lov at udvikle sig i det skjulte.

Hvis medarbejderen erkender, at der er tale om misbrug, henvises medarbejderen til samtale hos en professionel behandler med henblik på videre behandling.

Indgå skriftlig handlingsplan med beskrivelse af hvilke ændringer, der skal ske, hvordan de kan ske, hvornår de skal være sket og hvornår der følges op.

Når en virksomhed indfører en misbrugspolitik, bør en række forudsætninger være opfyldt:

Misbrugspolitikken skal være et resultat af en fælles debat og fælles beslutning mellem ledelse og medarbejdere.

Arbejdspladsen skal have klare og entydige regler for, om og i givet fald i hvilke situationer man må drikke på arbejdspladsen.

Det skal være fuldt accepteret, at man både kan give og modtage et tilbud om hjælp til at komme ud af et misbrugsproblem.

Alle medarbejdere skal føle, de har et medansvar for, at misbrugsproblemer ikke får lov til at udvikle sig i det skjulte.

Ledelsen skal forpligte sig til at støtte misbrugspolitikken med både ressourcer og handling.

Men det bør være samarbejdsudvalget, der står for det praktiske arbejde med at indføre en aktiv og bevidst misbrugspolitik på arbejdspladsen, men det kan også være en gruppe nedsat af samarbejdsudvalget.

Kontakt os på 51 95 33 33, hvis I på jeres virksomhed oplever misbrugsproblemer I ikke føler jer i stand til at takle – så kommer jeg gerne ud til virksomheden.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn